Oktober is een geweldige maand voor een citytrip in Europa. De drukte van de zomervakantie is voorbij, de herfstkleuren beginnen te verschijnen, en de temperaturen zijn vaak nog aangenaam. Wij zette onze favoriete bestemmingen voor je op een rijtje, inclusief tips over wat er te doen is en wat je het beste kunt meenemen.


1. Lissabon, Portugal

Wat te doen:

Lissabon, met zijn steile heuvels en kleurrijke gebouwen, is een heerlijke bestemming in oktober. Bezoek de historische wijk Alfama, verken het prachtige Belém en geniet van een Fado-optreden in een lokaal café. De herfst is ook de perfecte tijd om het nabijgelegen Sintra te bezoeken, met zijn betoverende paleizen en tuinen.

Wat mee te nemen:

  • Rugzak: Ideaal voor een dag vol sightseeing. Neem water, snacks en een camera mee zonder het gevoel te hebben dat je aan het sjouwen bent. 
  • Comfortabele schoenen: Lissabon heeft veel heuvels en straten van kinderkopjes. Geen overbodige luxe dus.
  • Lichte jas: De avonden kunnen fris zijn, dus een lichte jas is handig.


2. Barcelona, Spanje

Wat te doen:

In oktober is Barcelona minder druk, maar er is nog steeds veel te zien. Bezoek de iconische Sagrada Família, wandel over de Ramblas en ontdek de moderne kunst in het MACBA. Vergeet niet te genieten van de lokale tapas en een wandeling over het strand van Barceloneta.


Wat mee te nemen:

  • Koffertje met wieltjes: Handig voor je verblijf, zodat je gemakkelijk van de luchthaven naar je accommodatie kunt reizen. Wist je dat je tegenwoordig alsnog kosteloos een koffertje mee kan nemen als handbagage? Je vind ze hier
  • Veiligheidstasje: Barcelona is een populaire bestemming voor dieven, dus zorg ervoor dat je waardevolle spullen veilig zijn.
  • Zonnebril en zonnebrandcrème: Ook in oktober kan de zon sterk zijn. Gelukkig. 

3. Praag, Tsjechië

Wat te doen:

Praag in oktober is een sprookje met zijn gouden herfstkleuren. Bezoek de Karelsbrug, het Oude Stadsplein en het Praagse Kasteel. Neem de tijd om te genieten van een lokaal biertje in een van de traditionele brouwerijen.


Wat mee te nemen:

  • Rugzak: Perfect voor dagtrips en het dragen van je camera en souvenirs.
  • Dikke trui of vest De avonden kunnen koud zijn, dus zorg voor extra lagen.
  • Paraplu: Wil je natuurlijk liever niet horen. Maar ook kan oktober regenachtig zijn, dus wees voorbereid.


4. Boedapest, Hongarije

Wat te doen:

Boedapest is in oktober adembenemend. Ontspan in de thermale baden, bezoek het indrukwekkende Parlementsgebouw en maak een boottocht over de Donau voor een prachtig uitzicht op de stad. De herfstfestivals in oktober bieden ook een geweldige kans om de lokale cultuur te ervaren.

Wat mee te nemen:

  • Pack Towl: De wat? We horen je denken. De Pack Towl is het item waarvan je niet wist dat je het nodig had. Handig voor je verblijf, vooral als je veel te verkennen hebt. Het is een lichtgewicht poncho, waarmee jij je eenvoudig afdroogt en omkleed. 
  • Comfortabele schoenen: Je zult veel wandelen, dus investeer in goede schoenen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.
  • Waterfles: Blijf gehydrateerd terwijl je de stad verkent. Wist je dat LifeStraw flessen heeft waarmee je in het buitenland gewoon uit de kraan kan drinken?

5. Rome, Italië

Wat te doen:

Rome is altijd een goede keuze en oktober is geen uitzondering. Bezoek het Colosseum, de Vaticaanstad en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken in de gezellige trattoria’s. De mildere temperaturen maken het ideaal om buiten te zijn.

Wat mee te nemen:

  • Rugzak: Ideaal voor al je essentials, inclusief een gids of plattegrond.
  • Zonnebrandcrème: Zelfs in de herfst kan de zon fel zijn. Het blijft tenslotte Italië
  • Veiligheidstasje: Houd je waardevolle spullen veilig, vooral in drukke toeristische gebieden. Ken je deze Undercover Bra van Eagle Creek al? 

Kortom, 
Oktober is een fantastische maand voor een citytrip in Europa. Of je nu de rijke cultuur van Lissabon wilt ervaren, wilt genieten van de herfstkleuren in Praag, of de historische schoonheid van Rome wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om goed voorbereid op pad te gaan met de juiste bagage en essentials. Veel plezier met het plannen van je avontuur!

Esmee Mazurel
Getagd: Hotspots